Oudjes


11-07-2020
Jubilaris Walter Joosten bij De Durbloazers:
'Di speldje is voor de hille club’

SOMEREN - Normaal gesproken is Walter Joosten uit Someren degene die de surprises regelt voor de Helmondse kapel De Durbloazers. Zaterdagavond werd hij echter zelf verrast door de leden. Die wilden zijn veertigjarig jubileum natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.Joosten heeft aan het begin van de avond niks aan de gaten. Als coördinator van de kapel organiseert hij ieder jaar een barbecue bij hem thuis. Tent, buffet, muziek; aan alles is gedacht.

Als extra verrassing heeft hij tonprater Andy Marcelissen geregeld. Maar hij weet niet dat Marcelissen zijn act op het einde op hem richt.,,Kom er maar bij!", roept de komiek naar hem. Joosten kijkt verbluft. Marcelissen heeft er plezier in: ,,Het is mooi om jou vandaag om je eigen tuin te leiden." De jubilaris loopt als drummer vaak voorop tijdens optredens. In zijn gedrevenheid gaat hij dan helemaal los. ,,Walter is net een Duracell konijn. Je zet hem aan en hij slaat maar door", grapt de entertainer. ,,Ook weet hij altijd de pers op te trommelen als er iets bijzonders is, maar vanavond is dit niet door hem geregeld."Dan volgt het moment waar het om gaat. Marcelissen speldt de erepenning op.

,,Nu mag jij iets zeggen." Joosten roept lachend: ,,Stelletje oplichters!" Hierna is het even stil. ,,Jullie hebben me lekker voor de gek gehouden. Ik ben een bietje sprakeloos." Dat is hij eigenlijk nooit, vertelt Erica van der Zanden, die samen met anderen deze verrassing op poten zette. ,,Walter voert vaak het hoogste woord. Zijn betogen duren meestal te lang. Wij zeggen dan ook: 'Geef 'm geen microfoon!'"

Vanavond houdt de jubilaris het kort, want er is nog meer te doen, zoals een feestje vieren en de pers te woord staan. Hij wil nog wel kwijt dat hij 'heel blij is mè di speldje', maar dat het eigenlijk voor alle leden is. Op een later moment legt hij uit waarom: ,,Wij zijn begonnen als klein clubje, gelieerd aan de voormalige carnavalsvereniging De Durdawwers. Toen was het vooral voor de gezelligheid, maar we zijn muzikaal enorm gegroeid. Tien jaar geleden zijn we zelfstandig geworden. Nu luisteren we allerlei carnavalsevenementen in de regio op."

Joosten is trots op zijn 'jongens en meisjes', zoals hij de 25 kapelleden noemt. Hij coördineert de optredens, zorgt voor een natje en een droogje en bewaakt de saamhorigheid in de groep al 35 jaar. ,,Zo lang ik er plezier in heb én plezier kan geven, ga ik door!"

Tekst: Babette Margés, 12-07-20, 12:31


11-07-2020
JAARLIJKSE BBQ

200711-1SOMEREN - In de tuinen van Joosten tot Joosten was ook dit jaar de jaarlijkse BBQ avond van de kapel. Dit jaar werd onze gastheer verrast in verband met zijn 40-jarig lidmaatschap. Hij had zelf de tonprater Andy Marcelissen uigenodigd maar wat hij niet wist, was dat deze door leden van de kapel was ingefluisterd dat hij omwille van zijn verdienste voor de club een onderscheiding zou ontvangen. In zijn klets leidde hij dit gebeuren op komische wijze in. Na uitreiking van zijn gouden speld deed Walter een zoals gebruikelijk lange bedank speech. Daarna konden we allemaal genieten van een perfect verzorgde BBQ met speenvarken die door Hans Joosten werd verzorgd.

 

 


20-06-2020
ASPIRANT-LID

HELMOND - Björn Lijten uit Mierlo heeft zich aangemeld als Bassist / Sousafoonist. Ook kan hij met de kleine trom overweg. Tijdens onze jaarlijkse BBQ-Wok avond zal Björn aan de leden worden voorgesteld. Hij kan niet wachten tot we de repetities weer hervatten. Welkom Björn!


04-03-2020
JAARVERGADERING 2019-2020

IMG-20200225-WA0053DE FONKEL - Zoals ieder jaar vind direct na Carnaval onze Jaarvergadering plaats. Het Jaarverslag en Financiële verslag werden met applaus beloont voor het werk van de opstellers. Alle commissies passeerden de revue en werden met weinig tot geen opmerkingen bedankt voor de verrichtte werkzaamheden. Nadat Coördinator Walter iedereen van pluimen had voorzien gaf hij het woord aan Pascale. Zij gaf te kennen dat puur om privé omstandigheden zij de kapel na 18 jaar gaat verlaten en het even rustig aan gaat doen. Nadat iedereen een beurt had gehad tijdens de rondvraag nam Peter Rautenberger nog het woord om namens allen Walter te bedanken. Dit werd met applaus ondersteund.